Icona mundial

Icona mundial
03/05/2017 nuriamarques

Amb quatre medalles al sarró (una de plata i tres de bronze) Núria Marquès ha tornat de Glasgow amb els deures fets i, sobretot, amb la moral als núvols de cara a la cita més important de la seva carrera: els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, previstos l’estiu vinent. Els resultats obtinguts al Mundial li han permès reforçar la seva vàlua a nivell internacional en la natació adaptada. Marquès tancarà, diumenge, una temporada llarga i per emmarcar.

Una plata (400 lliures) i tres bronzes (100 esquena, 100 lliures i 100 papallona). Aquest és el botí que s’ha endut la jove de Castellví de Rosanes del Mundial. La nedadora assegura que “estic molt orgullosa dels resultats perquè és la recompensa a tot un any d’esforç i treball. He gaudit moltíssim de l’experiència a Glasgow. L’objectiu era una medalla. El fet d’aconseguir les quatre ha estat molt bèstia”.

Rio de Janeiro, a l’horitzó

Una de les proves més recordades de la participació a Glasgow serà la dels 400 metres lliures on Marquès va acabar en segona posició amb un temps de 4:49.47 sumant la seva primera plata. La nedadora del CN Martorell reconeix que “de les quatre medalles la que menys m’esperava era els 100 lliures però vaig lluitar moltíssim per esgarrapar el bronze que no hi comptava. Finalment, la prova dels 400 lliures no només per ser sotscampiona del món sinó perquè va ser una prova brutal”.

L’estiu del 2014 va ser Eindhoven amb quatre medalles a l’Europeu. Al 2015, quatre medalles més al Mundial. I l’estiu vinent seran els Jocs Paralímpics, a Rio de Janeiro (Brasil). La nedadora del CN Martorell reconeix que “a partir de l’1 de gener es poden fer les mínimes, però tinc assegurada la participació en la prova de 100 esquena”.

Durant deu dies, Marquès ha compartir una experiència amb un seguit de companys a qui, segons explica la nedadora, “et donen suport i són allà per tot”. Des d’avui i fins diumenge Marquès participarà als Campionats de Catalunya a Mataró: “aniré a donar-ho tot, com sempre”, ha reblat.