“Les 7 medalles em donen més força de cara al repte de Rio de Janeiro”

“Les 7 medalles em donen més força de cara al repte de Rio de Janeiro”
11/05/2016 nuriamarques

Núria Marquès Soto (Castellví de Rosanes, 1999) va rebre, anit, un emotiu reconeixement per part dels seus companys del Club Natació Sant Feliu (CNSF) després d’obtenir 7 medalles (3 d’or, 2 plata i 3 de bronze) en els Campionats d’Europa de natació adaptada disputats, la setmana passada, a Funchal (Portugal). Abans d’iniciar l’entrenament, els integrants dels equips de natació van fer-li un passadís per felicitar-la. La jove de Castellví de Rosanes va rebre un ram de flors i una samarreta del CNSF signada per a tots els seus companys.

En roda de premsa, Marquès va assegurar que “ha estat una gran campionat per a mi. En la majoria de proves he superat les meves pròpies marques i això em dóna més força de cara al repte dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro”. La nedadora de Castellví de Rosanes va sumar el seu primer or a la prova dels 100 esquena, que a més va ser rècord d’Europa: “en la prova eliminatòria no vaig sortir satisfeta i, millorant la técnica i amb més actitud vaig tenir el premi”.

A Funchal, la nedadora del CNSF va disputar el seu segon Europeu. El primer, el 2014 a Eindhoven, va penjar-se quatre medalles (una de plata i tres de bronze). “Tinc més experiència i he madurat respecte fa dos anys. Eindhoven va ser descobrir una competició d’alt nivell i tot el que comporta. A Funchal l’exigència ha estat màxima amb un gran desgast físic i mental”.

Els Jocs, la prioritat

A partir d’ara, els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro ja són la prioritat: “l’objectiu de la temporada era assolir les mínimes per ser als Jocs i això ja està a fet. A partir d’aquí espero arribar al millor nivell possible, conscient que hi ha nedadores molt potents però sabent que faré el millor possible i no obsessionar-se amb les medalles. Però no serà cap fracàs no guanyar cap medalla als Jocs”.

Marquès estrena club aquesta temporada. Després de 16 anys vinculada al Club Natació Martorell, l’estiu passat es va incorporar al CNSF. “L’adaptació a Sant Feliu ha estat molt ràpida i gràcies, sobretot, als meus companys. El que han fet avui és impressionant”.

El seu entrenador, Juan Carlos Quevedo, assegura que “l’Europeu ha servit, sobretot, com un aprenentatge de cara a la preparació dels Jocs. Els resultats han estat els esperats tenint en compte que la Núria està molt ben preparada física i mentalment i, per això, tenim molta fe i confiança”.

Des d’aquesta temporada el CNSF disposa de natació adaptada complint una reivindicació des de la pròpia directiva. El coordinador de natació del CNSF, Dani López, explica que “gràcies als èxits de la Núria, el CNSF té una projecció en la que no hi estàvem acostumats. La seva arribada al club va ser l’excusa per tirar endavant el projecte de l’adaptada. I segur que tots ens sortirem benefiats”. El CNSF està estudiant la possibilitat de col·locar una pantalla gegant per seguir les proves que Núria Marquès disputi durant els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.